Gündem

4A Hizmet Dökümü

4a hizmet dökümü sigortalı olarak çalışan herkesin ulaşabileceği ve sigorta bilgisi, prim bilgisi, ilk sigorta başlangıç zamanı, işe giriş çıkış tarihi bilgilerinin yer aldığı bir hizmettir. Bu bilgilere ulaşabilmek için E-devlet portalına giriş yapılmalı ve arama kutusuna 4a hizmet dökümü yazılmalıdır. Bu bilgiler web üzerinden incelenebileceği benzer biçimde çıktısı da alınabilir. Sigortalı olan kişiler sigorta süreçlerine ve sigorta işleyişlerine dair her türlü bilgiye bu belge üzerinden rahatça ulaşabilir.

Sigortalı kişiye ait prim bilgilerini içeren SGK hizmet dökümü 4a hizmet dökümü, 4b ve 4c olmak üzere üçe ayrılır. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı sistemleri yasa yardımıyla sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmiştir.

SGK 4a hizmet dökümü eski sistemde SSK’ya bağlı olan yurttaşları belirtir. Bu kapsam içerisinde herhangi bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişiler yer alır. Eski sistemde Bağ-Kur kapsamı içerisinde bulunan yurttaşlar kariyer meslek grubu dışında kalan kadrolar olarak 4b grubu içerisinde yer alır. Eski sitemde Emekli Sandığı kapsamı içerisinde yer edinen yurttaşlar ise 4c grubu olarak adlandırılır. Bu da belirtilen ücret veya kontenjan sınırı kapsamında 1 yıldan az veya mevsimlik olarak çalıştırılan yurttaşları kapsar.

Bu belgede sigortalı bireyin işe giriş ve çıkış zamanı, toplam prim ödeme gün sayısı, yatırılan prim miktarlarının aylara bakılırsa dağılımı, tescil kaydı, sigortalı bulunan dönemlerdeki hizmetler, işveren hilesini önlemek adına çalışılan iş yeri, 4b kapsamındaki kişiler için basamak bilgisi şeklinde sigortaya dair bilgiler bulunur.

4A Hizmet dökümü ne için kullanılır?
4a hizmet dökümü farklı fakatçlar dahilinde farklı alanlarda kullanılabilir. SGK 4a hizmet dökümü belgesi bazı kurumlar tarafınca çeşitli işlemler öncesinde istenebilir. Belgenin sunduğu bilgiler farklı alanlarda kullanılabilmesine olanak sağlar. Bu belgenin ne için ve nerelerde kullanıldığı aşağıda listelenmiştir.

Kıdem durumu hesaplama işlemlerinde,
İkramiye durumu hesaplama işlemlerinde,
İstenilen durumlarda lüzumlu mahkemelerde,
Vize alma süreci işlemlerinde,
Gerektiği durumlarda biroldukça resmi kurumda,
SGK borç sorgulama işlemlerinde,
Emeklilik süresinin hesaplanması işlemlerinde,
Emeklilik maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerinde kullanılabilir.
4a Hizmet dökümü içerisinde yer alan bilgiler nedir?
Farklı fakatçlar dahilinde farklı alanlarda kullanılabilen bu belge içinde yer alan bilgiler aşağıda listelenmiştir.

Temel seviyedeki sigorta detayları,
İlk defa sigortalı olarak işe başlama giriş ve çıkış tarihleri,
Sigortalı olunan dönemlerde yapılan hizmetler,
Sigortalı olarak çalışılan toplam gün sayısı,
Yatırılan prim miktarı ve aylara bakılırsa dağılımı,
Sigortanın yatırıldığı aylar,
Çalışılan iş yeri detayları şeklinde bilgiler yer alır.

4A Hizmet dökümü sorgulama nasıl yapılır?
4a hizmet dökümü sorgulama işlemi E-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilir. E-devlet sistemi pek çok resmi işlemin gerçekleştirilebildiği online bir sistemdir. E-devlet sistemine şifre ile giriş yapılabileceği gibi elektronik imza, mobil imza, T.C. Kimlik numarası yahut web bankacılık hesabı ile de giriş yapılabilir. E-devlet şifresi bulunmayan yurttaşlar ilk şifrelerini herhangi bir PTT şubesine giderek edinebilir.

E-devlet sistemine şifre ile birlikte giriş yapıldıktan sonra arama kısmına sosyal Güvenlik Kurumu yazılarak sayfasına gidilir. Bu sayfada yer alan seçenekler arasında 4a hizmet dökümü seçeneği bulunarak girilir. Arama kısmına 4a hizmet dökümü yazılarak da sayfaya direkt ulaşılabilir. Böylelikle istenilen belgeye ulaşılabilir. Belge üzerinde amaçlar doğrultusunda inceleme gerçekleştirilebilir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir hizmeti olan bu belgeye tüm sigortalı yurttaşlar kolaylıkla ulaşabilir. Sistem üzerinden gerekli incelemeler yapılabileceği şeklinde istenirse yazdırılarak fizyolojik olarak dökümü alınabilir.

4A Hizmet dökümü nasıl alınır?
SGK 4a hizmet dökümü belgesi bulunulan bölgedeki herhangi bir toplumsal Güvenlik Kurumuna gidilerek alınabileceği gibi online olarak web üzerinden E-devlet sistemi vesilesiyle da alınabilir. Size en yakın toplumsal Güvenlik Kurumu’na giderek 4a hizmet dökümü bilgilerinizi görüntüleyebilir ve çıktısını isteyebilirsiniz. Sigorta sürecine ve işleyişine dair tüm bilgiler bu belge içerisinde yer alır.

E-devlet sistemine giriş yapabilmek için E-devlet şifresi, elektronik yahut mobil imza, web bankacılığı veya T.C. Kimlik kartı bilgilerinin girilmesi gerekir. Arama kısmından 4a hizmet dökümü sorgulama işlemi gerçekleştirildikten sonrasında karşınıza çıkan sayfada araştırma yapabilir yahut belgenin çıktısını alabilirsiniz. Belge çıktısı alabilmek için karşınıza çıkan ekranı yazdırmak yerine belge dosyasını indirmeli ve indirdiğiniz dosyayı yazdırmalısınız.

T.C. Kimlik no ile 4a hizmet dökümü sorgulama iyi mi gerçekleştirilir?
T.C. Kimlik numarası kullanılarak 4a hizmet dökümü sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. Sorgulama işlemi için yeni kimlik kartı veya nüfus cüzdanı üzerinde 11 haneli olarak yer alan T.C. Kimlik numaranızı E-devlet sistemine girerek belgeye ulaşabilirsiniz. E-devlet sistemine başarı ile giriş yapmış olduktan sonra anasayfada yer alan Kurumlar sayfasına tıklayıp toplumsal Güvenlik Kurumu’nu seçmelisiniz. SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan sıralaması’ne girerek detaylı sigortalılık durumunuzu inceleyebilirsiniz.

Barkodlu 4a hizmet dökümü nasıl alınır?
E-devlet sistemine şifre ile giriş yapmış olduktan sonra SGK Hizmet ve Tescil Dökümü sayfasından lüzumlu belgeye ulaşabilirsiniz. Almış olduğunız belgenin doğrulama içermesini istiyorsanız barkodlu SGK 4a hizmet dökümü belgesi almanız gerekir. Barkodlu 4a hizmet dökümü için E-devlet sistemi üzerinden ulaştığınız belgeye barkod ekleyebilirsiniz. Eklenilen bu barkod belgeyi verdiğiniz birey veya müessese tarafından E-devlet sistemi üzerinden doğrulanabilir.

Toplumsal Güvenlik Kurumu’na bağlı olan vatandaşların alabileceği SGK hizmet dökümü, sigortalıya ait prim bilgilerini içeren ayrıntılı bir evrak olmak ile birlikte 4A Hizmet Dökümü, 4B ve 4C olarak üçe ayrılır. Bu evrak yardımıyla sigortalıya ilişkin prim sayısı ve primin yattığı günler kolayca tespit edilir.

Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı sistemleri, çıkarılan yasa ile SGK (sosyal Güvenlik Kurumu) çatısı altında birleştirilmiştir.

Eski sistemde SSK’ye bağlı olan yurttaşlar SGK 4A Hizmet Dökümü grubuna bağlıdır. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanını ifade eder. Eski adıyla Bağ-kur’a bağlı olan yurttaşlar 4B grubuna bağlıdır. 4B grubu çalışanları, kariyer meslek grubu olarak adlandırılan meslekler haricinde kalan kadroları kapsamaktadır. Eski adıyla Emekli Sandığı’na bağlı olan vatandaşlar ise 4C grubuna bağlıdırlar. Bu da bir yıldan az süreli veya mevsimlik bir iş olduğunda Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın ortak görüşlerine bakılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevde, belirtilen ücret veya kontenjan sınırı içinde çalıştırılan yurttaşları kapsar.

Mevzuyla ilgili öteki içeriğimiz ; SGK’ya nasıl e-satmaca Kesilir? SGK e-satmaca Tipleri nedir?

SGK Hizmet Dökümü Ne İçin Kullanılır?
SGK hizmet dökümünün kullanım alanları şunlardır:

Emekli yaşı hesaplama
Emekli maaşı sorgulama
Emekli maaşı hesaplama
Kıdem tazminatı hesaplama
İkramiye hesaplama
Vize alım sürecini araştırma
Mahkeme ve öteki resmi kurumlar
SGK Hizmet Dökümü’nde Hangi Bilgiler Bulunur?
SGK hizmet dökümünde bulunan bilgileri şöyle sıralayabiliriz:

Temel sigorta bilgileriniz
İlk kere sigortalı işe giriş ve çıkış tarihiniz
Sigortalı olarak çalışmış olduğunız gün saysıcaklıkSigortalı olduğunuz dönemdeki hizmetleriniz
Aylara göre yatırdığınız prim miktarı
Sigortanızın yattığı aylar
Çalışmış olduğunız şirketin bilgileri
konu ile İlgili İçerik: SGK e-bildirge Nedir? Nasıl Verilir?

SGK Hizmet Dökümü Nereden Alınır?
SGK hizmet dökümünüzü direkt sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek alabilir veya e-Devlet üzerinden alabilirsiniz.

E-Devlet’e T.C. Kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapabilir, daha ondan sonra arama butonuna 4A , 4B ve 4C Hizmet Dökümü olarak hangi gruba bağlıysanız ona göre arama yapabilirsiniz. Örneğin arama butonuna “4A Hizmet Dökümü” yazıp belgenizi denetim edip yazdırabilirsiniz.

E-Devlet şifreniz yok ise PTT şubelerinden şifre alabilirsiniz.

Barkod’lu SGK Hizmet Dökümü iyi mi Alınır?
E-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmanız durumunda hizmet dökümü sayfasını bulabilir, SGK Hizmet ve Tescil Dökümü sayfasından ilgili belgeye ulaşabilirsiniz.

İlgili makama verdiğiniz belge, barkod sayesinde e-Devlet üzerinden doğrulanabilir.

 

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

4 thoughts on “4A Hizmet Dökümü

  • Teresa McCullough

    是一個專業的社交媒體推廣平台,提供各種刷粉絲服務,讓您的Instagram、Facebook、Youtube等帳號快速增加人氣和影響力。無論您是個人創作者還是企業品牌,我們都可以為您量身定制最合適的方案,讓您在社交媒體上脫穎而出。 #網軍 #網軍系統 #刷粉 #粉絲 #smm #刷追蹤 #刷讚 #刷關注 #刷youtube #刷fb #刷ig #網軍後台 #網軍系統

    Yanıtla
  • Dubai Immobilien

    Fantastic beat I would like to apprentice while you amend your web site how could i subscribe for a blog site The account helped me a acceptable deal I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

    Yanıtla
  • Douglas Schimmel

    I do believe all the ideas youve presented for your post They are really convincing and will certainly work Nonetheless the posts are too short for novices May just you please lengthen them a little from subsequent time Thanks for the post

    Yanıtla
  • Fitspresso Reviews

    Somebody essentially help to make significantly articles Id state This is the first time I frequented your web page and up to now I surprised with the research you made to make this actual post incredible Fantastic job

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın