Spor

PFDK’dan 8 Kulüp ve Serdal Adalı’ya Sevk

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig’den 8 kulübü ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı’yı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti. İşte sevk edilen kulüpler ve Serdal Adalı’nın sevk nedenleri:

PFDK’ya Sevk Edilen Kulüpler ve Nedenleri:

  1. Reeder Samsunspor: 11.04.2025 tarihinde oynanan Reeder Samsunspor – Galatasaray maçındaki “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle.
  2. Galatasaray A.Ş.: Aynı maçtaki “saha olayları” nedeniyle.
  3. Göztepe A.Ş.: Detayları belirtilmemiş.
  4. Beşiktaş A.Ş.: Detayları belirtilmemiş.
  5. Rams Başakşehir FK: Detayları belirtilmemiş.
  6. Bellona Kayserispor: Detayları belirtilmemiş.
  7. Trabzonspor A.Ş.: 13.04.2025 tarihinde oynanan Trabzonspor A.Ş. – Çaykur Rizespor A.Ş. maçındaki “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle.
  8. Çaykur Rizespor A.Ş.: Detayları belirtilmemiş.

Serdal Adalı’nın Sevk Nedeni:

Beşiktaş A.Ş. Kulübü Başkanı Serdal Adalı, 12.04.2025 tarihinde kulüp resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamalarında yer alan beyanlarının “futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca PFDK’ya 1 sevk edildi. Bu açıklamaların Beşiktaş’ın divan kurulu toplantısında yaptığı ve TFF’ye yönelik eleştirileri içeren ifadeler olduğu belirtiliyor.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir